Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony.

Kroki postępowania

1
Mięso obmywamy i osuszamy ręcznikami papierowymi.
Mięso posypujemy papryką ( ja lubię dużo posypać) oraz solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab pieczony. foto
2
Ramę rozpuszczamy w garnku i kładziemy mięso posypane papryką w dół.
Gdy mięso z jednej strony bd ładnie przypieczone przewracamy na drugą stronę i dodajemy odrobinę tłuszczu.
Krok 2 - Schab pieczony. foto
3
Gdy mięso bd już całkiem miękkie dolewamy 2 szklanki wody. W osobnej szklance rozcieramy czubatą łyżkę mąki z połową szklanki wody. Gdy woda w garnku się zagotuje wlewamy wodę z mąką i mieszamy do momentu zagotowania.
Mięso wyjmujemy i kroimy w plastry. Wrzucamy z powrotem do garnka.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami,
Smacznego!
Krok 3 - Schab pieczony. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pati100015 21.09.2013 02:07
uwielbiam takie mięsko, i do tego z buraczkami!
Zdzisław 21.09.2013 00:37
dla mnie smaczne mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak