Schab nadziewany szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak( najlepiej mrożony)

    20 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • schab

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso należy umyć, następnie osuszyć, przekroić wzdłuż zostawiając 1 cm nie przeciętego mięsa tak, aby po rozłożeniu powstał jeden duży płat. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Szpinak ugotować z masłem i roztartym czosnkiem, następnie zdjąć z ognia, wbić do niego jajko i dokładnie wymieszać( można zmiksować). Mięso rozłożyć, posmarować je farszem i zawinąć w roladę, związać je sznurkiem kuchennym, posypać ziołami prowansalskimi i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, po czym podlać odrobiną oliwy i piec przez około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni.
Oprócz ziół prowansalskich można użyć także majeranku pub innych ziół.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 23.12.2013 10:29
to musi być pyszne :-)
IKrakowianka 06.07.2012 20:32
to coś dla mnie :)
Barbara55 10.11.2011 16:46
nie lubię szpinaku
szajba2 15.10.2011 13:44
szpinaku nie lubię
IlonaAlbertos 15.08.2011 22:10
Rakow2, marnować? Nie wydaje mi się, żeby to było marnowanie. Wg mnie wychodzi super.
Iwusia 15.08.2011 21:41
pycha
Agnik 30.07.2011 15:49
też tak sądzę
rakow2 29.03.2011 17:06
szkoda marnować schab
Emilia22 30.09.2010 08:04
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat