Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany śliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
suszone śliwki ok 20 dag
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany śliwkami

Przyprawy razem wymieszać, zalać oliwą z oliwek oraz dodać obrany i pokrojony w plasterki czosnek. W schabie wyciąć dziurę i napełnią ją śliwkami. Marynatą natrzeć schab. Odstawić w chłodne miejsce na 8-10 godzin. Schab owinąć folią aluminiową. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 20 min., następnie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni i piec ok. 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.02.2014 09:17
bardzo dobry
barbara11561 16.09.2013 09:39
lubię takie mięsko
junox 02.08.2013 21:44
pyszny kawał mięska,na ciepło i na zimno doskonały:)
caralajna 16.07.2013 07:10
bardzo apetyczny
dorotka0000025 22.02.2013 15:17
wyglada pysznie
kuklik 21.01.2013 21:39
pyszności
Katarzyna/kate1980 11.01.2013 20:24
uwielbiam takie połączenia
MAR3STA 07.01.2013 16:16
uwielbiam takie mięsko
Wafelek2601 04.01.2013 09:50
Bardzo pyszny schabik
smakoszek 03.01.2013 21:51
pyszny schabik
olkaaa 01.01.2013 13:01
uwielbiam schab ze śliwką
artur7 01.01.2013 06:51
uwielbiam
Zdzisław 01.01.2013 00:31
taki lubię i to bardzo
halina17 31.12.2012 21:10
Smaczny schab.
jolanta19 31.12.2012 18:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak