Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany dwudniowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
woda 2 l
sól 0,5 szklanki
cukier łyżka
majonez 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
ziele angielskie 5 kulek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany dwudniowy

Z wszystkich składników oprócz schabu gotujemy zalewę 8-10 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. Do całkowicie zimnej zalewy wkładamy schab i po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy 8-10 minut. Studzimy i najlepiej następnego dnia gotujemy ponownie ok. 8 minut. Bardzo dobry do chleba jako wędlina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 01.04.2017 11:07
super polecam :)
jagoda5913 01.02.2015 08:18
Wyśmienity,:-)
Motorek 05.11.2013 11:04
smaczne mięsko
caralajna 26.10.2013 09:07
pyszny do chleba :)
alaaa 13.08.2013 21:54
domowe wędliny są najlepsze
Bernadeta1 14.07.2013 12:17
na kanapki super
adelajda 07.07.2013 18:34
na kanapki extra
m1monika 03.07.2013 07:55
mi smakuje :-)
ankaryba 21.06.2013 13:05
bardzo lubię :-)
Katarzyna59 03.06.2013 08:17
bardzo smacznie wygląda
gosia56 24.04.2013 10:14
napewno pyszny schabik
ONY_za_kare 07.04.2013 15:08
pycha mięsko!
Alex_M 17.03.2013 10:41
super miesko!
Seba 19.01.2013 10:18
bardzo smaczny
Ada-Gaba 11.01.2013 07:27
pyszne mięsko
Ela15 27.12.2012 10:54
pyszny
olkaaa 23.12.2012 11:18
fajny przepis
Beata23 02.12.2012 11:49
bardzo dobry schabik
tessa 30.11.2012 20:51
ekstra gotowana wędlinka
Dorota37 26.11.2012 12:01
Dzięki za komentarze
Bernadeta 02.11.2012 09:27
ciekawy przepis
Roksana1 27.10.2012 19:55
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak