Schab faszerowany jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    700-800 g
  • jajka

    3-4 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do posypania
  • bulion

    300- 400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupek. Schab myjemy, nacinamy wzdluż i rozklepujemy delikatnie, solimy i pieprzymy do smaku, jajka układamy na schabie i zawijamy (można przebic wykałaczkami)całośc posypujemy do smaku przyprawami i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym przez około 60 - 70 minut (podlewamy bulionem bądź woda) na 10 min przed koncem pieczenia otwieramy naczynie i przypiekamy schabik

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 27.04.2014 13:30
super wygląda i pewnie tak smakuje
Aannkaa82 02.11.2013 19:27
Świetny pomysł, takiego mięska jeszcze nie jadłam ale na pewno smakuje wspaniale.
Wacław 21.10.2013 10:13
wyśmienity obiad :-)
Klausia 29.05.2013 11:15
oj zjadłabym takie mięsko :)
Róża1 26.05.2013 18:15
jak ładnie wygląda:-)
caralajna 23.05.2013 18:59
bardzo apetyczny schab
adelajda 16.05.2013 21:42
takiego jeszcze nie robiłam
magdziorka6 02.05.2013 21:43
domowy schabik pycha
owca441 02.05.2013 18:07
pyszny schabik
halina17 02.05.2013 15:44
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat