Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 700-800 g
jajko 3-4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do posypania
bulion 300- 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany jajkiem

Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupek. Schab myjemy, nacinamy wzdluż i rozklepujemy delikatnie, solimy i pieprzymy do smaku, jajka układamy na schabie i zawijamy (można przebic wykałaczkami)całośc posypujemy do smaku przyprawami i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym przez około 60 - 70 minut (podlewamy bulionem bądź woda) na 10 min przed koncem pieczenia otwieramy naczynie i przypiekamy schabik

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 27.04.2014 13:30
super wygląda i pewnie tak smakuje
Aannkaa82 02.11.2013 19:27
Świetny pomysł, takiego mięska jeszcze nie jadłam ale na pewno smakuje wspaniale.
Wacław 21.10.2013 10:13
wyśmienity obiad :-)
Klausia 29.05.2013 11:15
oj zjadłabym takie mięsko :)
Róża1 26.05.2013 18:15
jak ładnie wygląda:-)
caralajna 23.05.2013 18:59
bardzo apetyczny schab
adelajda 16.05.2013 21:42
takiego jeszcze nie robiłam
magdziorka6 02.05.2013 21:43
domowy schabik pycha
owca441 02.05.2013 18:07
pyszny schabik
halina17 02.05.2013 15:44
Dobry przepis.
cooleczka 02.05.2013 12:04
pomysłowo :)
w mojej kuchni 02.05.2013 12:03
domowe pieczone jest najlepsze
Renata9 02.05.2013 11:58
super schabik
Konczi 02.05.2013 11:12
lubie taki schabik
Piotr-21 02.05.2013 11:03
palce lizać
Barbara/zuza22_85 02.05.2013 10:53
no no apetyczny schabik
reniatka 02.05.2013 10:39
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak