Schab duszony z pieczarkami i cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab pieczony

    1 kg
  • pieczarki

    25 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • woda

    300-400 ml
  • oliwa

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2-3 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczony schab( może być taki, który został nam z obiadu) kroimy w plasterki. Pieczarki i cebulę oczyszczamy i siekany w drobną kosteczkę. Do garnka z wodą dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gdy woda się zagotuje dodajemy pieczarki. Cebulę podsmażamy na oliwie i przekładamy do garnka. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy plastry schabu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 17.12.2013 13:25
pycha obiadek
Wafelek2601 17.06.2013 18:49
Pyszny obiadek
IKrakowianka 05.08.2012 19:57
lubię takie mięsko
malaczarna23 16.06.2012 22:00
pycha
bercik1 21.10.2011 23:45
Moje smaki.
Emilia22 30.09.2010 09:10
świetnie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat