Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w sosie marchewkowo- ogórkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
marchew 1 szt
ogórek zielony 1 szt
koperek 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 18 proc 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w sosie marchewkowo- ogórkowym

Schab kroimy w grube plastry obsypujemy przyprawami i obsmażamy na słoty kolor z obu stron.
Do obsmażonego mięsa dodajemy startego na tarce o grubych oczkach ogórka i marchewkę podlewamy szklanką wody i dusimy na wolnym ogniu aż mięso zmięknie. Następnie doprawiamy przyprawą kucharek ,dodajemy koperek, śmietanę- mieszamy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.07.2015 09:22
Bardzo często taki robię
Franciszek 01.07.2015 10:24
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak