Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w porach

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
por 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
chili
tłuszcz do smażenia
bulion warzywny 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w porach

Mięso lekko rozbić, posypać przyprawami i mąką. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron. Podlać bulionem.
Pora oczyścić, pokroić w grube ukośne plastry, dodać do mięsa, przykryć i dusić do czasu aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.12.2014 12:27
takie przysmaki bardzo lubię...
Beatris 07.12.2014 10:51
Apetycznie przygotowane mięsko:)
gosia56 07.12.2014 10:38
bardzo lubimy takie mięsko;)
Ankha 06.12.2014 23:57
Smakowicie wyglada
Wafelek2601 06.12.2014 21:49
Ciekawy pomysł
Megg 06.12.2014 21:35
pyszne mięsko
aginaa 06.12.2014 21:21
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak