Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

saszetki francuskie z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 7 sztuk
woda 200 ml
cukier 7 łyżek
cukier puder do posypania
rodzynki 2 garstki
ciasto francuskie 2 opakowania
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: saszetki francuskie z rabarbarem

Co i jak?

Rabarbar obrać i pokroić na małe kawałeczki. Wrzucić na patelnię, dolać wodę, dodać cukier i rodzynki. Podsmażać, aż całość będzie miała konsystencję gęstej konfitury.
Zdjąć z ognia, ostudzić.
Ciasto francuskie rozłożyć, wycinać kwadraty, posypać delikatnie bułką tartą, by masa nie przeciekła spodem ciasta, nakładać po łyżeczce masy rabarbarowej i składać.
Układać na blaszce, posmarować jajkiem i piec w 175 stopniach do zarumienienia.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 15.05.2013 20:44
moje smaki
Bogusiaz 15.05.2013 17:15
bardzo fajne:)
Marta11 15.05.2013 17:03
fajny pommysl
Janina 15.05.2013 17:03
Powiem szczerze, że nie mam przekonania do gotowych ciast, ale widzę, że można różności komoponować i do tego jeszcze szybko ;)
halina17 15.05.2013 16:47
Dobry pomysł na " ciasteczka " z ciasta francuskiego i rabarbaru.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak