Sardynki ,, do trzech razy sztuka \" :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 szklanki pora pokrojonego w pół plasterki

  • 1/2 średniej świeżej papryki czerwonej pokrojonej w cienkie plasterki

  • 4 łyżki pestek z dyni łuskanych ( zielonych )

  • 1/4 szklanki przegotowanej wody

  • cukier do smaku

  • sos sałatkowy z ziół ogrodowych

  • pieprz mielony

  • pomidory

    1-2 szt. (kostka)
  • olej z pestek winogron

    1/3 szklanki
  • sardynki

    1-2 puszki (w sosie pomidorowym)
  • koncentrat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieszać olej z przecierem , wodą i łyżeczką przyprawy do sałatek. Warzywai pestki dyni wymieszać i polać olejem z przyprawami.Ułożyc połowę na to położyć wyjęte z puszki sardynki ( wraz z zalewą ) , na wierzch resztę warzyw z sosem. Zostawić na 30 minut w lodówce .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasiax18 02.05.2012 16:36
extra
Agnik 02.01.2012 21:25
super
Justyna223 23.07.2011 10:04
pyszne napewno
pawel007 06.08.2010 08:19
ciekawy przepis...
bernika 20.06.2010 19:51
bardzo oryginalne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat