santoska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    0.75 litra
  • cukier wanilinowy

    2 sztuki
  • cukier

    0.25 szklanki
  • mleko

    0.5 szklanki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować z 2 łyżkami żelatyny, wymieszać, wystudzić. Śmietanę ubijać przez chwilę, następnie dodać cukry waniliowe i cukier. Pod koniec dodawać powoli żelatynę. Wylać na biszkopt i posypać kawą mieloną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 10.09.2013 07:58
świetne ciasto
magduś83 09.09.2013 19:27
fajna nazwa :)
Beata23 18.08.2013 21:07
pyszne ciacho
IwonaKa 25.07.2013 14:12
pycha takie ciasto
Halina14 04.07.2013 14:36
wygląda pysznie
caralajna 02.07.2013 07:40
boskie ciasto, bardzo takie lubię
Alex_M 28.06.2013 18:32
fajne ciacho
sunnymood 25.02.2013 21:29
rewelacja;)
romanrafal 29.09.2012 15:42
pyszne
mariel78 26.09.2012 21:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat