Salceson waflowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle suche

    1 opakowaniue
  • margaryna

    1 szt
  • cukier

    0,5 szklanki
  • herbatniki

    1 paczka
  • kakao

    3 łyżeczki
  • cukeir waniliowy

    1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafle przełożyć wilgotnymi ściereczkami. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Margarynę, cukier, kakao oraz cukier waniliowy rozpuścić w garnku, zagotować chwilę mieszając. Odstwić do ostygnięcia. Herbatniki kokruszyć, dodać rozdrobnione bakalie (rodzynki, migdały, orzechy włoskie i laskowe). Zastygającą galaretkę przelać do masy kakaowej, dodać bakalie i wymieszać. Nasączone wafle smarować masą i zwijać w rulon jeden po drugim jak roladę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 10.06.2011 16:21
o nie
stokrotka 10.01.2011 05:56
fajne!
Krzysztof42 14.11.2010 15:40
o salceson!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat