Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson-rolada z jabłkami na biszkopcie kakaowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 8 łyżek
kakao 1 łyżka
jabłka 4 sztuki
cukier puder 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Porada

Wierzch można polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson-rolada z jabłkami na biszkopcie kakaowym

Kroki postępowania

1
Białka ubijam na sztywno, dodaję po trosze cukier i po jednym żółtku.Mąkę przesiewam z kakao i delikatnie mieszam z masą jajeczną.
Blaszkę o wym 24x36cm wykładam papierem do pieczenia, posypuje grubą warstwą cukru pudru wymieszanego z cynamonem
Krok 1 - Salceson-rolada z jabłkami na biszkopcie kakaowym foto
2
oraz jabłkami pokrojonymi w kostkę.
Krok 2 - Salceson-rolada z jabłkami na biszkopcie kakaowym foto
3
Na to przelewam kakaowe ciasto
Krok 3 - Salceson-rolada z jabłkami na biszkopcie kakaowym foto
4
i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°-180°C na 20-30 min.
Krok 4 - Salceson-rolada z jabłkami na biszkopcie kakaowym foto
5
Upieczone wyjmuję z blaszki odwracając jabłkami do góry na deseczkę wyłożona ściereczką i zwijam w roladę.
Krok 5 - Salceson-rolada z jabłkami na biszkopcie kakaowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 04.05.2015 14:18
Super pomysł na szybką roladę
pestka 04.05.2015 11:57
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak