Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SALCESON

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśne mleko 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 3
jabłka 2
kakao 3 łyżki
margaryna 1
mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: SALCESON

Cisto I:
Mleko,soda, jajka, jabłka (pokrojone w kostkę) , kakao, wszystko razem wymieszać.

Cisto II:
Margaryna( roztopiona), mąka ,cukier, cukier waniliowy - razem wymieszać, aż będzie kruszonką. Do kruszonki wlać I ciasto i lekko wymieszać, wlać na blachę i piec 45 minut. Po upieczeniu przekroić na pół. Pół litra leka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki maki pszennej i łyżkę ziemniaczanej. Odlać pół szklanki mleka, a resztę z cukrem zagotować. Wlać mleko z mąką. Budyń ostudzić. Masło utrzeć dodać po łyżce dodać zapach waniliowy. Posmarować pół masy, biszkopty ułożyć w rzędy, a w przerwie zalać tężejącą galaretką, przykryć druga połowa placki i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 20.11.2013 12:55
nazwa naprawdę ciekawa :)
Monika10 20.11.2013 11:36
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak