Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1/2 szkl
oliwa 1,5 szkl
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
orzechy 1 garść
rodzynki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

Jajka ubić z cukrem, dodać oliwę, mąkę wymieszać z pozostałymi sypkimi skladnikami i dodać do masy jajecznej. Jabłka pokroić w kosteczkę, orzechy posiekać, a rodzynki sparzyć. Dodać bakalie do ciasta. Ciasto piec w temp. 175 stopni przez ok. 40 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.09.2013 21:09
smaczne ciasto !!!
caralajna 14.09.2013 07:35
na pewno smaczne było
Ewa6274879 28.11.2012 23:03
Zaciekawił mnie domowy przepis na salceson, a tu proszę - ciacho!
Wacław 11.11.2012 10:41
pyszne ciasto !
babajaga1969 04.11.2012 02:26
smaczny
monisia1977 02.11.2012 05:57
dobre
caffee_tea 01.11.2012 22:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak