Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z salami i serem pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 średnich ziemniaków
50 g plastrów małego salami
50 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią
pęczek szczypiorku
2 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu winnego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z salami i serem pleśniowym

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach prawie do miękkości, nie mogą się rozpadać. Z oliwy, octu, czosnku i musztardy robimy sos. Salami kroimy na pół i krótko obsmażamy (bez tłuszczu), dosłownie 30 sekund. Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do nich salami, pokrojony w kostkę ser i posiekany szczypiorek. Całość zalewamy sosem i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wkładamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.02.2017 17:52
smaczna sałatka
Aleksandra/Olcia 02.02.2017 16:51
mmm moje smaki,wszystkie składniki które uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak