Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaków średniej wielkości
4-6 -
cebula czerwona
1 -
łyżki majonezu
3-4 -
łyżka posiekanego koperku
1 -
łyżeczka posiekanych listków tymianku
1 -
jajeczek przepiórczych
12 -
łyżki koncentratu barszczu czerwonego
3-4
Sposób przygotowania
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinkach i po ostudzeniu obrać. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę,m skropić 1-2 łyżkami octu i odstawić na 15-30 min.. Cebulę dodać do ziemniaków, dodać majonez, zieleninę, przyprawić całość solą i pieprzem, wymieszać, odstawić aby smaki się przegryzły. Wykładać porcje sałatki na talerzyki, na wierzchu ułożyć przekrojone na połówki jajeczka, ozdobić listkami zieleniny.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się