Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
1 kg -
wędzony boczek
20 dag -
cebula
1 sztuka -
ocet winny
2 łyżeczki -
ogórki kwaszone
2 posiekane
Przepis i sposób przygotowania Sałatka ziemniaczana
następnie odcedzić i pokroić w grubą kostkę. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do wytopienia się tłuszczu. Cebulkę należy obrać, następnie dość drobno ją posiekać. Kiszone
ogórki należy pokroić w cieniutkie plasterki, po czym wymieszać je z cebulą i ziemniakami. Sałatkę należy zalać smażonym boczkiem z tłuszczem, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym.
Komentarze (9)