Sałatka ze szponakiem, fetą i orzeszkami ziemnymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    100 gram
  • sałata masłowa

    4 listki
  • feta

    100 gram
  • pomidor

    4 sztuki
  • por (biała część)

  • orzeszki ziemne

    do smaku
  • Cebulka smażona Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek ząbki

    2 sztuki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować sos czosnek przecisnąć przez praskę, dodać musztardę sok z cytryny, sól i pieprz i wymieszać. Warzywa umyć. Na talerzach układać szpinak na brzegach, na środek poszarpaną sałatę na to fetę pokrojoną w kostkę, pomidor i por i posypać orzeszkami ziemnymi niesolonymi, następnie skropić sosem i posypać smażoną cebulką(taką, którą kupuje się w sklepach).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 08.01.2014 12:31
smaczne połączenie
mirosława4 04.07.2012 18:46
kolorowo,zdrowo i smacznie
mela251 09.03.2012 07:47
pięknie kolorowa
Renia1 01.02.2012 23:02
pyszne polaczenie
iknbozka 24.01.2012 19:24
fajna
usmiech 13.01.2012 20:41
interesujące
Marybeth 07.11.2011 07:33
ciekawe
motomaniak 01.10.2011 14:35
swietny pomysl
Kate131 08.09.2011 08:15
apetyczna
Allice 20.07.2011 14:00
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat