Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku z boczniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szpinak świeży 400 g
boczniaki 300 g
masło
sałata lodowa 4 liście
olej łyzka
orzeszki pini (prażone) 100 g

sos

bulion 1/4 szklanki
cebula dymka ze szczypiorkiem 3
pomidor
sól i pieprz
ocet łyzka
olej z orzechów włoskich 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku z boczniakami

Pomidora pokrj w kostkę.Zagotuj bulion z pomidorem i dymkami gotuj 5 min.Ostudź,zmiksuj,przetrzyj przez sito wymieszaj z olejem i octem,dopraw.Umyte grzyby pokrój w grube paski,usmaz na maśle.Porwane liscie sałaty i szpinaku umyj i osusz dodaj grzyby ,sos,orzeszki i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak