Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i płatkami kukurydzianymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 0,5 op
rukola 0,5 op
kapusta pekińska 0,5 szt
pomidor 2 szt
czosnek marynowany 6-8 ząbków
oliwa
płatki kukurydziane 3-4 szt
pieprz do smaku
sól szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pietruszka zielona
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i płatkami kukurydzianymi

Wszystkie składniki na sałatkę umyć i osuszyć. Szpinak poszarpać, kapustę pekińską poszatkować, pomidora pokroić wg. uznania, dodać czosnek marynowany (ja przekroiłam go na 4 części). Wszystko dokładnie wymieszać, skropić oliwą z oliwek, doprawić wg. uznania. Pozostawić do przegryzienia się. Przed podaniem sałatkę posypać płatkami kukurydzianymi.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.02.2014 21:17
Smakowita sałatka.
Czyki 24.01.2014 21:39
Znakomite:):)
IwonaDD 24.01.2014 16:30
prosto i ciekawie :)
margaret 23.01.2014 18:42
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak