Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka

filet z kurczaka 1 podwójny
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
burak 1/2 sztuki
pestki dyni 1 łyżeczka
pestki słonecznika 1 łyżeczka
sezam 1 łyżeczka
szpinak świeży 2 garście
ser feta kilka kostek

Sos

ocet balsamiczny 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1/2 łyżeczki
olej lniany 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
pieprz do smaku
woda odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Buraka dobrze myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości.Filet kroimy w plastry, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i odrobinie oleju.Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kurczaka z obu stron.Wszystkie pestki prażymy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia.Buraka kroimy w niewielką kostkę.Na talerzu układamy liście szpinaku,kurczaka,ser feta,burak i posypujemy pestkami.Przygotowujemy sos: musztardę rozpuszczamy w occie,dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do dokładnego połączenia.Polewamy sałatkę sosem tuż przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak