sałatka ze śledziem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1 szt
  • śledzie

    8 (solone, bez skóry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy na 10 min. W tym czasie kroimy paprykę w kostkę. Kroimy także ogórki i drobno siekamy cebule. Majonez mieszamy z musztardą i śmietana, przyprawiamy pieprzem. Śledzie wyjmujemy z mleka i pukamy w zimnej wodzie. Kroimy na kawałki. Mieszamy wszystkie składniki i polewamy sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat