Sałatka ze śledziem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe marynowane

    2 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • siekane liście z selera

    1 łyżka
  • majonez

    100 ml
  • sól do smaku

  • liście sałaty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać. Następnie pokroić w kostkę. Liście sałaty umyć, osuszyć. Cebulę obrać, drobno posiekać. Oprószyć solą i odstawić na pól godziny. Następnie odcisnąć. Płaty śledziowe pokroić w grubą kostkę. Do cebuli dodać pokrojone jajka, śledzie oraz liście siekane selera. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym, wymieszać. Dodać majonez, wymieszać jeszcze raz sałatkę. Odstawić na godzinę do lodówki. Podawać na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 02.10.2016 21:21
Smaczna sałatka.
Betka 25.08.2012 10:36
mniam mniam;)
Rafał10 10.07.2012 09:50
przepyszne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat