Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zbójnicka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por (biała część) 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
mortadela 0,4 kg
sos
ocet 8 Łyżek
sól 0,5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżka
majonez 2 Łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zbójnicka

Kroki postępowania

1
Pora i papryki myjemy. Pora kroimy w plasterki, papryki w małą kosteczkę. Mortadelę kroimy w 0,5 cm plastry a następnie w paseczki. dodajemy do warzyw
Krok 1 - Sałatka zbójnicka foto
2
Warzywa mieszamy z odsączoną kukurydzą.
Krok 2 - Sałatka zbójnicka foto
3
Z reszty składników przygotowujemy sos, który podajemy osobno
Krok 3 - Sałatka zbójnicka foto
4
Porcje surówki polewamy odrobiną sosu bezpośrednio przed podaniem. Jeśli ktoś woli nie taki ostry sos wystarczy dodać większą ilość majonezu.
Krok 4 - Sałatka zbójnicka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 30.07.2012 16:09
interesująca - ciekawa jestem jak smakuje :)
KLEO 30.07.2012 11:43
ooo ciekawa salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak