sałatka z zupek chińskich z kurczakiem

sałatka z zupek chińskich z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • kapusta pekińska

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • zupka chinska Vifon ostra

    1 szt
  • zupka chinska Vifon łagodna

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

    5 łyżek
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • fasola

    1 szt
  • jogurt naturalny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sałatka z zupek chińskich z kurczakiem

Pierś z kurczaka umyć, pokroic na kawałki, posypać ostrą papryką, trochę posolić i usmażyć na oleju. Kapustę i paprykę pokroić, cebulę posiekać. Fasolę i kukurydzę odsączyć. Z zupek chińskich wyjąć wszystkie saszetki z przyprawami i dodatkami i wymieszać ich zawartość z majonezem. Dodać jogurt i przeciśnięty czosnek. Makaron z zupek pokruszyć. Wszystkie składniki razem wymieszać. Odstawić sałatkę aby wszystkie składniki się przegryzły, najlepiej na noc do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dorota59 02.10.2013 21:05
warta wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat