sałatka z zupek chińskich z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • kapusta pekińska

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • zupka chinska Vifon ostra

    1 szt
  • zupka chinska Vifon łagodna

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

    5 łyżek
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • fasola

    1 szt
  • jogurt naturalny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, pokroic na kawałki, posypać ostrą papryką, trochę posolić i usmażyć na oleju. Kapustę i paprykę pokroić, cebulę posiekać. Fasolę i kukurydzę odsączyć. Z zupek chińskich wyjąć wszystkie saszetki z przyprawami i dodatkami i wymieszać ich zawartość z majonezem. Dodać jogurt i przeciśnięty czosnek. Makaron z zupek pokruszyć. Wszystkie składniki razem wymieszać. Odstawić sałatkę aby wszystkie składniki się przegryzły, najlepiej na noc do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 02.10.2013 21:05
warta wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat