Sałatka z zupek chiński z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron z zupki chińskiej

    2 opakowania
  • pieczarki

    50 dag
  • jajko ugotowane na twardo

    4
  • ogórek zielony

    2
  • szynka wędzona

    30 dag
  • pomidory

    2 średnie
  • fasola czerwona z puszki

    5 łyżek
  • majonez tradycyjny

    7 łyżek
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    4 łyżki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wodę . po ugotowaniu wody w większym garnku dajemy makaron z zupek chiński z przyprawami które się tam znajdą i zalewamy wrzątkiem. Pieczarki kroimy na mniejsza kawałki i odważamy. Następnie myjemy i obieramy ogórka. Następnie ścieramy go na tarce . Ugotowane jajka po obraniu ze skórki również ścieramy je na tarce do całości dodajemy odcedzoną fasolkę. Natomiast szynkę i pomidora kroimy w mniejszą kostkę . Całość przyprawiamy przyprawami według uznania dodajemy majonez oraz musztardę i całość dobrze mieszamy . Gotową sałatkę dajemy do lodówki by się schłodziła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 16.03.2015 11:35
ten pomysł się zawsze sprawdza
Michał2 16.03.2015 09:41
ciekawy przepis
AgaS10 16.03.2015 08:38
Właśnie podobną mam w lodówce :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat