Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z żółtym serem i polędwicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 100 g
kukurydza w puszce 1 puszka
seler ze słoika 1 słoik
jajko 5 szt
polędwica wieprzowa 100 g (sopocka)
majonez 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z żółtym serem i polędwicą

1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Kukurydzę oraz seler odsączam z zalewy. Polędwicę sopocką kroję w cienkie paski. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.

2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez i mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Dokładnie mieszam i wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak