Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z WĘDZONYM TREWALEM

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba wędzona 300 gram(trewal)
papryka czerwona 100 gram
ser żółty 100 gram
ogórki konserwowe
sałata 1/4 główki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 4 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

Sałatkę można przygotować również z innej wędzonej ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z WĘDZONYM TREWALEM

Sałatę umyć,osuszyć i porwać palcami na mniejsze kawałki.Paprykę pokroić w większą kostkę,ogórki konserwowe w plastry a żółty ser w trójkąty.Z wędzonego trewala zdjąć skórę usunąć ewentualne ości i pokroić w słupki o wielkości około 4x2 centymetry.Na talerzach ułożyć porwaną sałatę , kawałki ryby,papryki,ogórków konserwowych i żółtego sera skropić sokiem z cytryny i oliwą.Na końcu doprawić dość grubo zmielonym kolorowym pieprzem i solą morską do smaku.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.04.2014 13:50
Sałatka wygląda wspaniale.
Mniam 08.04.2014 11:43
Sałatki z rybą są bardzo dobre, a z wędzoną to już zupełna rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak