Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i pieczarkami

5.0
(49)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Sałatka z aromatycznego wędzonego kurczaka, pieczarek, zielonego groszku, jajek i wyrazistej, lekko ostrej czerwonej cebulki sprawdzi się na każdym imprezowym stole oraz jako propozycja drugiego śniadania do pracy.

Składniki:

udka wędzone 350 gramów
pieczarki 500 gramów
jaja 5 sztuk
Puszka groszku zielonego konserwowego 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
majonez 4 łyżki
masło 82% 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i pieczarkami

1. Udka z kurczaka obrać z kości, a mięso pokroić na mniejsze kawałki.

2. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć kilka minut pieczarki, a następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

3. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

4. Zielony groszek odcedzić z zalewy, a czerwoną cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i pieczarkami

5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski i dokładnie ze sobą wymieszać, następnie dodać majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.11.2018 16:55
Smakowita i kusząca taka sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak