Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i pieczarkami

Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Sałatka z aromatycznego wędzonego kurczaka, pieczarek, zielonego groszku, jajek i wyrazistej, lekko ostrej czerwonej cebulki sprawdzi się na każdym imprezowym stole oraz jako propozycja drugiego śniadania do pracy.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka wędzone

    350 gramów
  • pieczarki

    500 gramów
  • jaja

    5 sztuk
  • Puszka groszku zielonego konserwowego

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • majonez

    4 łyżki
  • masło 82%

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Udka z kurczaka obrać z kości, a mięso pokroić na mniejsze kawałki.

2. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć kilka minut pieczarki, a następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

3. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

4. Zielony groszek odcedzić z zalewy, a czerwoną cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Sałatka z wędzonym kurczakiem, groszkiem i pieczarkami

5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski i dokładnie ze sobą wymieszać, następnie dodać majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

13.11.2018 16:55
Smakowita i kusząca taka sałatka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat