Sałatka z wędzonej makreli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 sztuka
  • jaja

    4 sztuki
  • ogórki kiszone

    4 sztuki
  • majonez

  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę \"rozkładamy\" na pół, wyciągamy mięso kawałkami usuwając ości i rozdrabniając na mniejsze części. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 30.10.2012 17:17
bardzo ciekawa sałatka, na pewno wypróbuję;)
krzyniu1984 16.12.2010 07:43
pycha!
Izabela28 24.11.2010 11:54
Pychotka:)
traktorek 21.11.2010 21:06
mniam
Natalia/tubisiek 12.11.2010 19:50
wygląda super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat