Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wątróbką i żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat
wątróbka drobiowa 15 dag
jabłka 2
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wątróbką i żurawiną

Wątróbkę myjemy i moczymy ½ godz. w mleku. Następnie kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na oleju 2 minuty, dodajemy ocet balsamico, sól, pieprz , mieszamy i smażymy jeszcze 4 minuty.

Jabłka myjemy, kroimy w małe ćwiartki ( bez gniazd), grillujemy na patelni z dwóch stron. Sałatę myjemy, suszymy i układamy kawałkami na półmisku.

Sos . Do miseczki dajemy oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę ( sos możemy przygotować wcześniej). Na sałatę dajemy grillowane jabłka, układamy usmażoną wątróbkę i dajemy konfiturę z żurawiny. ( po łyżeczce) na całą sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 04.02.2014 12:49
takiej sałatki jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować :)
Adamorek 04.02.2014 12:39
bardzo ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak