Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z warzywami i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 op w kawałkach
marchew 3 szt duże
por (biała część) 1 szt
kukurydza konserwowa 1 op
jajko 6 szt
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z warzywami i tuńczykiem

Kukurydzę i tuńczyka osączyć z zalewy.

Marchew i jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę oddzielając żółtka od białek. Czyli żółtka i białka osobno. Por obrać, umyć i pokroić.

Przygotowane składniki układać warstwowo. Na spód kładziemy por i oprószyć lekko solą. Marchew, trochę majonezu i białka które oprószamy pieprzem i lekko solimy. Na białkach układamy tuńczyka, kukurydzę i majonez. Wierzch zasypujemy rozkruszonymi żółtkami.

Składników starcza na jedną dużą salaterkę albo dwie małe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.01.2017 22:54
Pysznaaaa;)
Edith85 28.01.2017 08:54
Smakowita sałateczka
ilka01 28.01.2017 08:43
pyszności :)
sezamek 28.01.2017 01:00
Pyszna sałatka :)
jagoda5913 28.01.2017 01:00
super salatka
Renataj 27.01.2017 22:09
Fajna sałatka:)
bogusia 82 27.01.2017 22:06
smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak