sałatka z warzyw z rosołu

sałatka z warzyw z rosołu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew ugotowana

    3 szt.
  • pietruszka korzeń

    2 szt.
  • seler korzeń

    2 szt.
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    4 szt.
  • ogórki kiszone

    4 szt.
  • jabłko

    2 szt.
  • por (biała część)

  • majonez

  • musztarda sarepska

  • sól

  • pieprz

  • jaja na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane warzywa i jabłka pokroić w kostkę. Pokroić i wycisnąć ogórki kiszone. Jajka obrać ze skorupek, pokroić - jak nie mam czasu kroić nożem, kroję metalowym sitkiem. Porę poszatkować. Wszystkie składniki zmieszać w misce, dodać do smaku majonez, sól, pieprz i musztardę (ok. 2-3 łyżeczek). Sałatkę schłodzić przed podaniem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

26.01.2014 11:31
smaczna sałatka

Ada-Gaba

23.01.2014 14:42
ciekawy pomysł

Adam/ZUB3R

22.01.2014 21:34
wygląda smacznie

Łukasz15

18.12.2013 20:39
Bardzo fajna

IwonaKa

03.11.2013 22:36
pyszna,ja tez tak robię

wlicka

15.10.2013 21:33
mmm super!;)

Magda60

07.10.2013 15:02
tez tak dziś robie

erym

27.09.2013 08:26
po niemiecku, bardzo eko :)

Róża1

24.09.2013 11:22
fajny pomysł:-)

Halina14

20.09.2013 13:11
pomysł do wykorzystania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat