Sałatka z warzyw i jajek - wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • rzodkiewka

    4 sztuki
  • majonez

  • sól i pieprz

  • szczypiorek usiekany

  • ogórek zielony

  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, a warzywa oczyszczamy. Jajka studzimy obieramy i kroimy w kostkę. Ogórka, rzodkiewkę i paprykę kroimy w mniejsze kawałki. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 31.03.2017 19:50
smaczna sałatka
Janina 28.03.2017 18:36
Smaczna sałatka;))
slodkieniebo 28.03.2017 08:31
Uwielbiam takie sałatki ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat