Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Sałatka:
-
roszponka
2 garście -
jajko
2 sztuki -
pomidory
1 sztuka -
ogórek małosolny
1 sztuka -
tuńczyk w sosie własnym
1 opakowanie -
szczypior
1 garść
Sos:
-
majonez
1 łyżeczka -
śmietana
2 łyżeczki -
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżeczka -
miód płynny
0.5 łyżeczki
Sposób przygotowania
Z podanych składników przygotowuję sos.
Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki.
Pomidora kroję w większą kostkę, ogórka w półplastry.
Tuńczyka osączam z zalewy. Roszponkę myję i osuszam.
Na dużym talerzu układam roszponkę, jajka, warzywa i kawałki tuńczyka.
Całość polewam sosem i posypuję szczypiorkiem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się