Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym z dodatkiem delikatnego sosu

Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym z dodatkiem delikatnego sosu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Sałatka z roszponką, jajkami, tuńczykiem i ogórkiem małosolnym. Delikatny sos idealnie komponuje się ze składnikami sałatki.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • roszponka

    2 garście
  • jajka

    2 sztuki
  • pomidory

    1 sztuka
  • ogórek małosolny

    1 sztuka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 opakowanie
  • szczypior

    1 garść

Sos:

  • majonez

    1 łyżeczka
  • śmietana

    2 łyżeczki
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników przygotowuję sos.

Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki.
Pomidora kroję w większą kostkę, ogórka w półplastry.
Tuńczyka osączam z zalewy. Roszponkę myję i osuszam.

Na dużym talerzu układam roszponkę, jajka, warzywa i kawałki tuńczyka.

Całość polewam sosem i posypuję szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat