Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym z dodatkiem delikatnego sosu

5.0
(33)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka z roszponką, jajkami, tuńczykiem i ogórkiem małosolnym. Delikatny sos idealnie komponuje się ze składnikami sałatki.

Składniki:

Sałatka:

roszponka 2 garście
jajko 2 sztuki
pomidory 1 sztuka
ogórek małosolny 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie
szczypior 1 garść

Sos:

majonez 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
miód płynny 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym z dodatkiem delikatnego sosu

Z podanych składników przygotowuję sos.

Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki.
Pomidora kroję w większą kostkę, ogórka w półplastry.
Tuńczyka osączam z zalewy. Roszponkę myję i osuszam.

Na dużym talerzu układam roszponkę, jajka, warzywa i kawałki tuńczyka.

Całość polewam sosem i posypuję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak