Sałatka z tuńczykiem lekko czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1/2 szt
  • kapusta pekińska

    1/4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • groszek konserwowy

    4 łyżki
  • natka pietruszki

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula biała

    1/2 szt
  • oliwki czarne Smak

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy w paseczki . Dodajemy posiekany drobniutko czosnek -mieszamy .Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki . Groszek odcedzamy i dodajemy do kapusty. Pomidora sparzamy ściągamy skórkę i kroimy w kostkę . Oliwki kroimy w plasterki . Dodajemy do sałatki.Mieszamy .Doprawiamy sola i pieprzem -Solimy nie dużo ponieważ dojdzie słony tuńczyk.Wykładamy na talerz na środek dajemy tuńczyka .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 06.11.2011 09:02
pomysłowe
iwa643 06.11.2011 07:48
Odstawiamy aby składniki połączyły się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat