Sałatka z tuńczykiem i warzywami

Sałatka z tuńczykiem i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • sałata

    1/2 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 szt
  • pomidor malinowy

    1 szt
  • ogórki

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować, zimne obrać i pokroić na duże kawałki.
Liście sałaty umyć i wysuszyć. Porwać na kawałki. Ogórki obrać i pokroić w dużą kostkę. Pomidora pokroić w ćwiartki lub ósemki, a cebulę w małą kostkę. Odsączyć tuńczyka, połowę sosu odlać do szklanki, drugą połowę wylać. Wymieszać wszystkie składniki oprócz jaj.

Do połowy sosu z tuńczyka dodać oliwę i sok z cytryny, a także odrobiny soli i pieprzu. Wymieszać sos z warzywami, dodać jajka pokrojone i delikatnie wymieszać wszystkie składniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 01.03.2013 09:57
lubię takie sałatki
babi17 13.02.2013 12:58
takie sałatki można jeść codziennie
Tomek13 10.02.2013 11:42
pyszna
Tomek13 10.02.2013 11:42
pyszna
Goya 24.01.2013 22:45
Super
pajbek 12.01.2013 22:37
Zdrowa i kolorowa, a do tego pyszna :-)
gosia56 10.01.2013 17:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat