Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
oliwki zielone Smak 150 g
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ogórki kiszone 3 sztuki
kukurydza w puszce 6 łyżek
jogurt naturalny 250 g
majonez 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

1. Kawałki tuńczyka odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski.

2. Oliwki odsączamy z zalewy. Połowę zostawiamy w całości, drugą kroimy w plasterki i wrzucamy do tuńczyka. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski z tuńczykiem i oliwkami.

3. Ogórki odciskamy aby wypłynął z nich cały sok, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę.

4. Jogurt i majonez mieszamy dokładnie w osobnej miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Sos wlewamy do sałatki, całość dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na 30 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.12.2014 16:11
bardzo smaczna
Megg 28.12.2014 16:03
super smaczna sałatka
Adamorek 28.12.2014 13:03
smaczne połączenie
gosia1988 28.12.2014 12:37
świetna sałatka
Kejti 28.12.2014 11:50
Lubię tuńczyka :-)
IwonaDD 28.12.2014 11:13
pyszna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak