Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula 1 duża
majonez
pieprz
kolendra
fasola 1 puszka
ser gouda 100 gram
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy je w kostkę.
Krok 1 - Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą foto
2
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ser żółty jeśli mamy w kostce trzemy na tarce, a w plasterkach kroimy na drobne kawałki.
Krok 2 - Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą foto
3
Fasolę czerwoną i tuńczyka odlewamy.
Krok 3 - Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą foto
4
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy ze sobą.
Krok 4 - Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą foto
5
Przyprawiamy pieprzem i kolendra mieloną oraz dodajemy majonez. Całość mieszamy i dla lepszego smaku wkładamy na 30 minut do lodówki.

Życzymy smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 15.05.2013 16:15
robię podobna - bardzo dobra jest :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak