Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 opak
  • ser żółty

    20 dag
  • jajko

    4 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy,studzimy,następnie kroimy na drobne kawałki.Cebule również kroimy na drobne kawałki.Tuńczyka odcedzamy troszkę z oleju.Ser żółty trzemy na tarce o średnich oczkach.Na spód przygotowanej miski układamy warstwami;cebula,cienka warstwa majonezu,jajka,cienka warstwa majonezu,tuńczyk,znowu majonez i na górę starty ser.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 26.05.2010 09:08
Bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat