Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • jaja

    4 sztuki
  • ogórek kiszony

    4 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
  • cebula

    1 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jedna puszka tuńczyka powinna mieć 185g, po odcieku 135g. Tuńczyka wyciągamy z puszki na sito do odcieknięcia. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wyciskamy nadmiar wody. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy majonezu i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
indi 09.08.2011 21:46
apetycznie wygląda
pacpaw 06.02.2011 08:21
faktycznie, zdjęcie robi wrażenie
Anna169Hosz 02.02.2011 09:52
Ślicznie podana.
gacopierz23 21.12.2010 20:49
lubię taka sałatkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat