Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 120 g
ryż 0,5 szklanki
jajko 3 sztuki
ogórki konserwowe 3 sztuki
majonez 4 łyżki
kukurydza w puszce 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i przepłukujemy zimną wodą. Jaka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kosteczkę. Tuńczyka z puszki odsączamy z oleju i rozdrabniamy. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy odrobinę soli i świeżo mielonego pieprzu i mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Sałatkę chłodzimy minimum godzinę i podajemy z pieczywem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 14.12.2014 20:35
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak