Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 szt
papryka czerwona 1 szt
kukurydza marynowana 1 szt
ogórek konserwowy 4 szt
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 szt
ryż 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczykiem

Ryż lub makaron ugotować na sypko, przelać zimną wodą, odsączyć i wymieszać z majonezem. Kukurydzę i pokrojone ogórki konserwowe odsączyć, Paprykę, jajka obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku, odstawić na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.03.2014 11:54
akurat szukałam jakiejś bezmięsnej sałatki na jutro, ta wygląda zachęcająco
m1monika 26.04.2013 11:00
smaczna :-)
teresa18 23.03.2013 17:38
apetycznie kolorowa
Ewa6274879 10.01.2013 23:46
wygląda smacznie :)
anja3107 04.01.2013 15:54
jaka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak