Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2szt
  • cebula

    1szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2puszki
  • jaja

    3szt
  • ser żółty

    10dag
  • szczypior

    0,5pęczka
  • kiełki sojowe

    puszka
  • majonez

    słoik
  • sól

  • pieprz

  • kasza

    20dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z tuńczykiem

Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Cebulę i szczypior posiekać. Jaja ugotować, oddzielić białko od żółtka i osobno zetrzeć na tarce. Kaszę ugotować. Ser zetrzeć na tarce. Tuńczyka i kiełki odcedzić. W szklanym naczyniu układać składniki warstwami tak, by co drugą warstwę przełożyć majonezem. Każdą warstwę doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat