Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2szt
  • cebula

    1szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2puszki
  • jaja

    3szt
  • ser żółty

    10dag
  • szczypior

    0,5pęczka
  • kiełki sojowe

    puszka
  • majonez

    słoik
  • sól

  • pieprz

  • kasza

    20dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Cebulę i szczypior posiekać. Jaja ugotować, oddzielić białko od żółtka i osobno zetrzeć na tarce. Kaszę ugotować. Ser zetrzeć na tarce. Tuńczyka i kiełki odcedzić. W szklanym naczyniu układać składniki warstwami tak, by co drugą warstwę przełożyć majonezem. Każdą warstwę doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat