Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kalafior
1 sztuka -
rzodkiew
1 pęczek -
pomidory
4 sztuki -
zielona pietruszka
1 pęczek -
cytryna
1 sztuka -
sól
- do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku -
tuńczyk
1 (z puszki)
Przepis i sposób przygotowania SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
Pomidory oraz rzodkiew pokroić na ćwiartki.
Tuńczyk z puszki podzielić na bardzo drobne kawałeczki.
Wszystko razem połączyć i delikatnie wymieszać.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny, wymieszać.
Na wierzch posypać posiekaną pietruszką. SMACZNEGO!!!
Komentarze (3)