SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • rzodkiew

    1 pęczek
  • pomidory

    4 sztuki
  • zielona pietruszka

    1 pęczek
  • cytryna

    1 sztuka
  • sól

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    - do smaku
  • tuńczyk

    1 (z puszki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior obrać, umyć i podzielić na małe kawałeczki.

Pomidory oraz rzodkiew pokroić na ćwiartki.

Tuńczyk z puszki podzielić na bardzo drobne kawałeczki.

Wszystko razem połączyć i delikatnie wymieszać.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny, wymieszać.

Na wierzch posypać posiekaną pietruszką. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 11.06.2011 08:26
apetycznie brzmi
Wafelek2601 03.05.2011 16:59
lubię taką
Małgorzata113 11.04.2011 11:53
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat