Sałatka z tuńczyka z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki czerwonej

    1 puszka
  • kukurydzy

    1 puszka
  • małych ogórków konserwowych

    6-8 szt.
  • cebulka

    mała
  • majonez

  • sól, pieprz

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Tuńczyka odlewamy z zalewy i oleju, rozdrabniamy. Fasolkę i kukurydzę odlewamy z zalewy (fasolkę dodatkowo przelewamy wodą). Ogórki i cebulkę drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy majonezem, solą oraz pieprzem. Dekorujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem oraz natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka189 21.04.2011 11:11
pychotka
Aida 14.12.2010 09:05
ja też :) można tworzyć, zmieniać skłądniki i nigdy się ta rybka nie przeje :)
Mysiunia 10.12.2010 17:57
bardzo luibie salatki z tunczykiem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat