Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • jajka ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 mała
  • ryż

    1 torebka
  • majonez

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotuj ryż oraz jajka na twardo. Z tuńczyka odlej sos, ale nie cały żeby tuńczyk nie był zbyt suchy. Pokrój drobno cebulę i jajka. Wymieszaj razem ryż i resztę składników. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj. Gotowe ! ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat