Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z Tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kg
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
koperek 1-2 pęki
makaron z zupki chińskiej 1 opakowanie
majonez 5-6 łyzek
ząbki czosnku 2
cebula czerwona 1 szt
sól do smaku
ogórek 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z Tuńczyka

Kapuste pekińska pokroic bardzo cieńko razem z cebula, czosnkiem, ogórkiem korniszon i koperkiem. Kukurydzę odcedzić wraz z Tuńczykiem. Połaczyć skladniki. Makaron z zupki chińskiej prosto z opakowania wrzucić na rozgrzaną patelnie bez oleju zrumienic go, nastepnie po ostudzeniu wsypac do pozostałych sladników ! Przyprawić wedle uznania pieprzem i sola. Dodać 5-6 łyzek majonezu. Odstwić do lodówki.Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak