Sałatka z szynką i jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    20 dag
  • jabłka

    50 dag
  • por

    3 szt
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w kostkę skropić sokiem z cytryny. Pory pokroić w krążki i sparzyć. Szynkę pokroić w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Składniki połączyć z sosem, doprawić do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 10.12.2013 07:14
Smakowicie się zapowiada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat